sreda, 28. februar 2018

Ime: Belgian Quadrupel
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Samostanski močni ale
Vsebnost alkohola: 9,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po uverturi v Belgijo, ki so jo v Loo-blah-nah napovedali s svojim Belgian Dubbel pivom, se sedaj pivovarji še bolj konkretno potapljajo v svet belgijskega piva. Zvarili so namreč konkretno močni Belgian Quadrupel zvarek, katerega del so do poletja lepo zaprli še v sode, da se lepo postara. 

Umazano rjavo pivo, ki se za krajši čas pokrije z manjšo bež glavo, nas v Belgijo popelje z notami čokolade v aromi, družbo pa ji dela rahlo pražen značaj, zelo blag kvasast duh in nekaj začinjenih tonov, poleg pa se razvije tudi duh suhega sadja (rozine, fige). Polnejše in izjemno svilnato telo se predstavi z bogatejšo sladkobo sladu, ki se ji na koncu pridruži nežno začinjen karakter, nekaj blage grenkobe in tudi blage praženi značaj, ki se nadaljuje še v pookus, le-ta pa je tudi rahlo poprast in požgečka na poti po grlu navzdol.

Belgian Quadrupel je kompleksen in karakteren zvarek, ki zelo lepo pokaže belgijske atribute tako v aromi kot tudi v okusu, a v vsem tem izkazovanju vseeno ni pretiran in nam svoj značaj pokaže na nekoliko bolj umirjen način. Prav tako pa zelo lepo zakriva vse svoje odstotke v telesu.
Cena: 3,30€ (0,33l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.