sreda, 28. februar 2018

Loo-blah-nah Belgian Quadrupel


Ime: Belgian Quadrupel
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Samostanski quad
Vsebnost alkohola: 9,3%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Po uverturi v Belgijo, ki so jo v Loo-blah-nah napovedali s svojim Belgian Dubbel pivom, se sedaj pivovarji še bolj konkretno potapljajo v svet belgijskega piva. Zvarili so namreč konkretno močni Belgian Quadrupel zvarek, katerega del so do poletja lepo zaprli še v sode, da se lepo postara. 

Umazano rjavo pivo, ki se za krajši čas pokrije z manjšo bež glavo, nas v Belgijo popelje z notami čokolade v aromi, družbo pa ji dela rahlo pražen značaj, zelo blag kvasast duh in nekaj začinjenih tonov, poleg pa se razvije tudi duh suhega sadja (rozine, fige). Polnejše in izjemno svilnato telo se predstavi z bogatejšo sladkobo sladu, ki se ji na koncu pridruži nežno začinjen karakter, nekaj blage grenkobe in tudi blage praženi značaj, ki se nadaljuje še v pookus, le-ta pa je tudi rahlo poprast in požgečka na poti po grlu navzdol.

Belgian Quadrupel je kompleksen in karakteren zvarek, ki zelo lepo pokaže belgijske atribute tako v aromi kot tudi v okusu, a v vsem tem izkazovanju vseeno ni pretiran in nam svoj značaj pokaže na nekoliko bolj umirjen način. Prav tako pa zelo lepo zakriva vse svoje odstotke v telesu.
Cena: 3,30€ (0,33l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar