ponedeljek, 07. september 2015

Ime: Friendly Ale
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš
Stil piva: Belgijski ale
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 2,9 / 5

Dobro pivo na koncertu dobre glasbene skupine. Odlična ideja. Kaj bi potem lahko šele rekli o pivu, ki so ga za svojega vzeli fantje iz zelo dobro poznane glasbene skupine Elvis Jackson. Friendly Ale in štajerske nano-pivovarne LiLa MiSa se prikaže s svojo rahlo motno oranžno-jantarjevo barvo, na vrhu kozarca pa srečamo srednje veliko peno bež barve, ki se počasi popolnoma razblini. V nežni aromi lahko zaznamo čisto rahle aroma sadja na začetku, medtem ko glavnino arome predstavljajo zelišča, kvas in rahel vonj po vinu. Tudi okus zaznamujejo grenka zelišča, rahel priokus kvasa (kot je to v navadi pri belgijskih pivih) in zmerna hmeljna grenkoba. Čisto na koncu občutimo tudi rahel kiselkast priokus, medtem ko v pookusu zopet prevladujejo grenka zelišča. Dvomim, da boste zaradi tega piva postali boljši glasbenik, toda poskusiti ni greh. Boste pa brez dvoma lahko uživali v dobrem pivu.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.