četrtek, 28. december 2017

Ime: X-mas Special
Pivovarna: Pivovarna Berwolf, Škocjan

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Tudi fanta iz dolenjske pivovarne Berwolf sta za božične praznike pripravila nekaj posebnega. In sicer porter, v katerega sta dodala še vanilijo, kakav in tudi viski za dobršno mero. Kot piko na i pa steklenice krasijo etikete z ročno, praznično poslikavo. Kot nalašč za pod jelko.

Samo pivo se predstavi z umazano, temno rjavo barvo, izgled pa dopolni manjša in neobstojna glava bež barve. Prevladuje sladni karakter, ki je v aromi sicer na začetku precej zadržan, aj do izraza pride le nežen piš viskija, nekaj kasneje pa še subtilna vanilija. V okusu se pridružijo lesno-oreškasti priokusi, ki jih nato dopolni blaga grenkoba na koncu. Pookus je nežen in kratek, potegne pa nekoliko na kiselkasto žitno stran in se nadaljuje z alkoholnim značajem, kasneje celo z nekoliko praženim.

Dolenjsko božično pivo je kar nekoliko nežno in zadržano, ki nekako noče preveč izstopati in se drži nazaj. Nekoliko pivca sicer pogrej dodatek viskija, a brez kakšnih večjih pretresov.
Cena: 12€ (3x0,5l; steklenica) - Pivovarna Berwolf (Škocjan)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.