sreda, 07. december 2016

Ime: Oatmeal Stout
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Ovseni stout
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Veseli december je čas za razvajanje z raznimi odličnimi dobrotami. In to je tudi obdobje, ko na plano pridejo zanimivi zimsko usmerjeni zvarki naših pivovarn, kot je naprimer tale Oatmeal Stout pivovarne Hopsbrew, ki so ga oplemenitili z dodatkom vanilije.

Pred nami se tako postavi popolnoma črn kremasti zvarek svilnatega ter polnega telesa in skorajda popolnega izgleda. Pod srednje veliko peno kremaste barve, ki se počasi umika, bomo zaznali zelo prijetne note temne čokolade z nekaj vabljivega pridiha vanilije, v ozadju pa še praženi pridih. Srednjo praženost bomo okusili najprej - iz nje pa se bo nato razvilo zelo veliko prijetnih čokoladnih in vanilijevih tonov. V zaključku nato v popolnosti zavlada vanilija, še posebej če pivu pustimo, da se nekoliko segreje, v pookusu pa se seznanimo še z nekaj praženimi, skorajda že kavnimi notami in čisto milo in nežno toplino.

S tem zimskim zvarkom so v pivovarni Hospbrew zadeli v polno. Kompleksna aroma, ki pride do pravega izraza, če pivu pustimo, da se nekoliko ogreje, je že sama po sebi izjemno vabljiva. Odlično skrit alkohol, kljub višji stopnji le-tega, doda k preprosti pitnosti, kjer okusu posebno noto doda zelo izrazita vanilija, zaradi katere se bodo resnično pocedile sline. Popolna izbira za dolge, temne in hladne noči. 
Cena: 2,9€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem:
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.