četrtek, 24. december 2015

Tektonik Grace Coconilla Stout


Ime: Grace Coconilla Stout
Pivovarna: Tektonik Craft Brewery, Ljubljana
Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,5 / 5

Posebni, zimsko-praznični var iz pivovarne Tektonik. Grace, kot prva med ženskami Tektonikovega izbora, prinaša praznični posladek v steklenici. Enkraten in neponovljiv. 

V kozarcu se bomo na zimski dan gledali iz oči v oči s temno rjavim, skorajda že črnim stoutom, ki ga pokrije srednje velika, a ne pretirano obstojna pena bež barve. Aroma tega piva je presenetljivo nežna. Med sicer prijetnimi notami prednjači vanilija, družbo pa ji dela še kar nekaj čokoladnih tonov, ki takoj prikličejo podobe prazničnih sladic. Kokos je večino časa precej skrit, na koncu pa se le zelo sramežljivo prikaže. Nežna sladkoba in prijetna čokolada se pojavita takoj na začetku, zmerna grenkoba na koncu pa poskuša postaviti ta stout v ravnovesje. V pookusu pa nas za kratek čas spremlja še blaga praženost. 

Telo tega piva je resda bolj lahko, kot je to v navadi pri stoutih. Je pa Grace nasplošno zelo prijetna in še posebej zelo lahko pitna, saj v trenutku izgine (tako kot se ponavadi tudi dogaja s čokoladno-vanilijevimi sladicami). Tudi kokos je morda veliko bolj skrit, kot bi na prvi pogled pričakovali po imenu, toda vseeno bo pivo lepo pospremilo praznično sladico, ter se z njo tudi lepo ujelo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar