četrtek, 21. januar 2016

Reservoir Dogs Incubo


Ime: Incubo
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,6 / 5

"Včasih se zbudiš iz sanj. Včasih se zbudiš v sanjah. In včasih, na vsake toliko, se zbudiš v sanjah nekoga drugega." Tako so to pivo stila saison predstavili v pivovarni Reservoid Dogs. Poimenovan je po moškem demonu, ki v sanjah zapeljuje ženske, ter je soroden drugemu demonu Sucubo - kot nalašč za serijo piva Psycho. 

Izgled tega saisona zaznamuje motna, zlato-oranžna barva, dopolni pa ga precej velika in dobro obstojna kremasta pena snežno bele barve. Aroma nam že na začetku ponudi zemeljski občutek, ki prinese spomin na kmetijo, kot se za pravi saison spodobi. Dodanih ima nekaj sadnih tonov v ozadju, medtem ko najbolj prevladujejo različne začimbe s pridihom citrusne note (koriander). Tudi okus je zelo bogat z začimbami, grenkoba je zmerna, zaznamo pa tudi nekaj kiselkastih not, ter blago prisotnost kvasa. 

Lahko in sveže telo bo kot nalašč primerno za toplejše dni, temu pa dodatno pripomore še konkretna prisotnost mehurčkov, ki poživijo ta zvarek. Konkreten občutek začimb pa še dodatno potrdi, da gre res za saison, kot se spodobi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar