sobota, 8. december 2018

Stazione Parenzana p3 Rdeče


Ime: p3 Rdeče
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če imajo v ponudbi lastnih piv gostilniške pivovarne svetlo in temno, potem je skorajda že naravno, da je naslednje pivo rdeče. Tudi v portoroški Stazione Parenzana tako ustavlja rdeči vlak z imenom p3 v stilu jantarnega ležaka.

Gre za nekoliko motnikavo pivo bakreno-rdeče barve, ki je zakrito pod srednje velikim oblakom umazano bele glave, ki pa ni ravno obstojne narave. Predstavlja se z nežnejšo sladno aromo, kjer se pojavljajo zelo subtilne note karamele in piškotov, ki jih bomo kar težko zaznali na trenutke. Srednja sladkoba karamele v okusu je bolj prepoznavna, uravnovesi pa jo srednje izrazita hmeljna grenkoba. V finišu pa pivo pusti še zelo rahlo poprast občutek.

Pivo, sicer srednje polnega telesa, je precej neizrazitega značaja z zelo preprostimi lastnostmi, kar ga dela seveda zelo lahkotno pitnega. Zelo primerna izbira za spremljavo kakšne izmed hišnih jedi, seveda pa tudi za kar tako. 




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → sicer čisto v redu pivo, brez kakšnih napak, ampak vseeno bi si želel bolj izrazitega značaja - malo preveč je sramežljiv
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar