petek, 21. februar 2020

Mangoopeer


Ime: Mangoopeer
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Jantarni ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kamniški burgermojstri iz Mangoop dobro vedo, da je najboljši partner dobremu burgerju dobro pivo. za burgerje poskrbijo sami, ker pa se v Kamniku nahaja tudi pivovarna Mali grad, so jim le-ti zvarili tudi hišni Mangoopeer.

Velika in penasta umazano bela glava zelo dolgo nudi streho le malenkost motnikavemu rdečkasto-jantarnemu pivu. Aroma je nežna in kar nekoliko zadržana, vseeno pa se iz kozarca uspe prebiti blagim sadnim dihom ter nekaj mogoče malo bolj pogumnim travnatim notam. V okusu je najbolj izstopajoča srednja hmeljna grenkoba, vsaj v začetku, s travnatim občutkom, v finišu pa bolj do izraza pride piškotna sladkoba, še vedno nežna a prijetna. Pookus pa na koncu kar lepo potraja in ga ni nič sram.

Mangoopeer je lahkotnega telesa in preprostega značaja, tako da bo v paru z burgerjem ne bo prevzel nadzora in bo burger še vedno ostal kralj. Je pa obenem vseeno dovolj karakteren, da lepo odžeja in ponudi tudi dovolj okusa v vlogi spremljevalca.
  • Mangoop Burgers (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → povsem v redu, brez izstopajočih posebnosti, lahko piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja