sreda, 18. november 2020

Haler Zeleno Pivo S Konopljo



V pivovarni Haler so svojega zelenega ležaka zvarili tudi na malo bolj poseben način. Pivo so najprej začinili s hmelji Savinjski Golding in Styrian Aurora ter ga nato še hladno hmeljili s sorto Styrian Dragon. Poleg tega pa so ga še nekoliko oplemenitili s konopljo in nastalo je tole. 

Večja zelenkasto-bela glava zelo solidno in za dolgo časa pokrije olivno zeleno pivo z radioaktivnim odtenkom, ki je kristalno jasnega telesa. V aromi ponuja sramežljiv in nežen hmeljni značaj, ki ga predstavljajo nežne travnate note, ki nič kaj ne izstopajo. Precej drugačna zgodba pa je na drugi strani pri okusu - travnati značaj tu pride precej bolj do izraza, na trenutke je kar malo oster, pojavi pa se v kombinaciji s suhim občutkom in kar solidno grenkobo. Ta travnati občutek pa nato v pookusu še kar nekaj časa pusti svojo sled. 

Halerjevo zeleno pivo z dodatkom konoplje bo nekatere pivce privabilo s svojim netipičnim izgledom, druge z dejstvom, da vsebuje konopljo, tretje pa s svojim kar izrazitim okusom. Drugače sicer lahkoten na telesu in nežen v aromi, je Halerjev zelenec najbolj zaznamovan ravno v okusu.
 

Zeleno Pivo S Konopljo

Olimje

Zeliščno pivo

5%
 

Kje naj ga iščem?


  • Domačija Haler (Podčetrtek)
  • Fontana Piv Zeleno Zlato (Žalec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → piten, za moj okus sicer precej preveč travnat, ni pa neprijeten ali neokusen

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar:

  1. Super je zeleno in črno vsako leto gremo v toplice početrte
    k pri Haleru se večkrat ustavimo tudi pojedina super

    OdgovoriIzbriši