petek, 20. november 2020

Pelicon Harvest Moon Styrian Celeia (2020)

 
V pivovarni Pelicon vsako jesen pripravijo tudi posebno trgatveno pivo Harvest Moon, ki ga vedno začinijo malo drugače, z drugo sorto sveže nabranega hmelja. Tokrat so vanj dodali svežo Styrian Celeio s kmetije Bosnar, pivo pa so zvarili v nekoliko bolj angleškem stilu. 

Harvest Moon z letnico 2020 je kristalno jasnega telesa in temnejše zlate barve, njegov izgled pa dopolnjuje še razmeroma majhna in ne pretirano obstojna bela glava. Aroma je nežnejša, sramežljiva in nekoliko zadržana, toda sveža Celeia pivu poda svežo travnato noto z nekaj mentolastega pridiha, ob tem pa v ozadju najdemo tudi nekaj žitnega duha. V okusu se najprej srečamo z nežnejšo sladkobo, malenkost kruhasto, družbo pa ji dela še nekaj svežega, čisto blagega mentolastega značaja. V finišu malo podraži, nežen pookus pa tudi kmalu pobegne. 

Peliconov HArvest Moon je lahkotnejšega telesa in povsem preprostega in lahkotnega značaja, kjer nobena lastnost ne izstopa posebej - mogoče se le malenkost bolj pokaže svež značaj z mentolastim občutkom. Vse to pa je zapakirano v pregovorno preprosto pitnost značilno za angleško naravnanana piva. 
 

Harvest Moon Styrian Celeia (2020)

Ajdovščina

Angleški ale

4,2%
 

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → zelo preprosto piten, simpel in neizstopajoč - a simpatičen

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar