sobota, 22. avgust 2015

Ime: Roža
Pivovarna: Restavracija in pivnica Štajerc, Maribor
Stil piva: Pivo z zelišči
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3 / 5

Dandanes si pivovarji, vsaj tisti bolj kreativni, pri varjenju piva pomagajo že z neštetimi različnimi sestavinami. Ena izmed takih sestavin, pa sploh ni tako redko uporabljena, je tudi konoplja. In, ne gre za tisto verzijo, ki bi bila kakorkoli nevarna ali ilegalna. Za tako verzijo svojega piva so se odločili tudi pri mariborski pivovarni Štajerc. V kozarcu lahko tako zagledamo rahlo motno pivo oranžno-zlate barve, na vrhu pa sedi srednje velika in solidno obstojna bela penasta glava. Tako, ko kozarec približamo nosu pa zaznamo najbolj izrazito značilnost te Rože. Razmeroma močna aroma konoplje nas takoj spomni na vonj, ki je bil presenetljivo pogosto prisoten na parkirišču za športno dvorano. Okus nam na začetku pričara rahlo sladkobo, ki ji sledijo rahle travniške note, zelišča in seveda konoplja. Na koncu zaznamo tudi rahlo poprast občutek, okus pa zaokroži zmerna hmeljna grenkoba in vse skupaj naredi precej pitno. Zelo zanimivo pivo, katerega najbolj izrazita lastnost je brez dvoma aroma.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.