ponedeljek, 9. november 2020

Reset/Zmajska Pivovara Lotus

 

Pivo

Lotus

Pivovarna

Reset Brewery - Brežice

Skupaj z:

Zmajska Pivovara, Zagreb (HRV)

Stil

NEPA

Alkohol

5,3%



Brežiška pivovarna reset je v sodelovanju z njim bližnjo Zmajsko Pivovaro iz Zagreba pripravila "juicy pale ale", ki so ga dvojno hladno hmeljili s citro, centennialom in hmeljem, ki je prispeval tudi ime, lotusom. Slovensko-hrvaška naveza v akciji. 

Lotus že na prvi pogled izkaže svoj "juicy" značaj s popolnoma motnim telesom zlato-oranžne barve, ki ga na vrhu kozarca dopolni še srednje velika bela pena in se počasi tudi umika. V aromi se to sodelovalno pivo postavlja s sicer nekoliko nežno, a prijetno kombinacijo sladkih sadnih not, kjer malo všečnosti dodajo še blagi citrusi, ter kasneje morda še čisto blag piš vanilije. Požirek podraži po jeziku s srednje prisotno hmeljno grenkobo, le to pa dopolni še nekoliko citrusast značaj. V finišu malo doda še poprast občutek, vse pa na koncu zaključi ne predolg in ne preveč izrazit pookus. 

"Juicy pale ale", ki so ga s skupnimi močmi ustvarili naši in sosednji pivovarji je predvsem nezakompliciran in preprosto piten, k čemur pripomorejo lahkotnost telesa, svežina s citrusnim dodatkom in nizka stopnja alkohola. Ob vsem tem pa Lotus ponudi tudi tisti "juicy" značaj, ki ga obljublja v svojem podnaslovu.   


Kje naj ga iščem?


  • Reset Taproom (Brežice)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → simpel, a ponudi dovolj okusa, da se da lepo uživati v njem; zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar