četrtek, 19. november 2020

Gayerau X-IPA

 
X-IPA je tipičen ameriški IPA, ki so ga zvarili v škofljiški pivovarnici Gayerau. Pivovarna je poimenovana po nekdanjem dvorcu v okolici, v prevodu pa pomeni Jastrebja jasa. In ta jastreb bo sedaj postregel tudi z enim najbolj tipičnih stilov kraft piva - IPA. 

Gayerau IPA je lahkotno motnikavega telesa blede zlato-rumene barve, pokriva pa ga večja, kremasta in zelo lepo obstojna bela glava. V aromi prednjačijo nežne hmeljne arome med katerimi blago izstopajo citrusi, družbo pa jim delajo tudi nežni sladki sadni toni - tipična IPAsta aroma. V okusu se pokaže srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki kar lepo podraži po jeziku s travnatim ter tudi nežno citrusastim značajem. Finiš je kar lepo poprasto dražeč, pookus pa še postane v ustih za kar nekaj časa. 

X-IPA pivovarne GAyerau je lahkotnega telesa in tipičnih IPA lastnosti - je aromatičen, lepo grenkoben in osvežilnega duha. IPA kot se spodobi, za vse ljubitelje stila in grenkobe v pivu, ki pa vseeno ne pretirava preveč s temi lastnostmi.
 

X-IPA

Škofljica

IPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober, sicer brez kakšnih posebnosti, a lepo piten in ponudi kar dovolj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar