sobota, 14. november 2020

Lizina Varilnica Piva Kristina Mandarina

 

Pivo

Kristina Mandarina

Pivovarna

Lizina Varilnica Piva - Spodnji Duplek

Stil

IPA - sadni

Alkohol

6,2%



Pivo Lizine Varilnice Piva je poimenovano po hrvaški prodajalki mandarin, ki je na svoj način zaznamovala krajše obdobje nekaj časa nazaj. V primeru Kristine Mandarine piva pa gre za pravi IPA, ki so mu v pivovarna dodali pomaranče, mandarine in grenivkino lupinico, da so dobili tisto pravo poletno izkušnjo. 

Pod veliko in zelo dolgo obstojno belo glavo se nahaja kar lepo motnikavo pivo zlato-jantarne barve. Kristino predstavlja zelo prijetna in kar lepo izražena aroma citrusnega značaja (pomaranča se pokaže najbolj), skupaj z nekaj sladkega dodatka v ozadju. V okusu jo zaznamuje srednje izražena hmeljna grenkoba, ki jo spremlja dovolj izražen sadni značaj, v finišu pa še nekaj poprasto-začinjenega občutka. Pookus je nežen in ne pretirano trajajoč in s tem se Kristina Mandarina tudi poslovi. 

Kristina Mandarina je pivo zelo lepo zaznamovano s citrusnimi sadeži, ki so jih v pivovarni dodali v pivo. Je lahkoten na telesu, lepo piten in prijetno preprost. Za obujanje spominov na ... mandarine bo ravno pravi. 


Kje naj ga iščem?


  • Huda Liza (Spodnji Duplek)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, sadje se lepo pokaže v pivu, tako da je kar všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar