četrtek, 1. julij 2021

Bevog Bluefin Tuna

Modroplavuti tun je zelo iskana poslastica, ki dosega vrtoglave cene. In prav zaradi tega, je ta riba vedno bolj ogrožena. V pivovarni Bevog so jo tako dodali v svojo serijo Extinction Is Forever, gre pa za klasični IPA zvarek, pravi "old school West Coast IPA", ki mu bosta pravi značaj podala hmelja Centennial in Chinook.
 
Bluefin Tuna je skorajda popolnoma jasnega telesa zlate obarvanosti, pogled nanj pa dopolnjuje večja, rumenkasto-bela glava, ki se počasi umika. Lahkotna sadna hmeljna aroma počasi zapiha iz kozarca, predstavljajo pa jo sladkejši breskovi pridihi in nekaj smole. Zmerna grenkoba je v požirku kar suha in brez kakšnega sadnega priokusa. Hmeljnat pookus pa s svojim zeliščnim občutkom kar lepo in konkretno postane na jeziku. 
 
Bevogov Bluefin Tuna je klasični IPA, nežnejše sadne arome in konkretnega grenkobnega okusa, brez kakšnih sadnih in sladkih olepšav. Je lahkoten v telesu in svež v značaju in kot tak prava izbira za ljubitelje IPA piva.   
 

Bluefin Tuna

Bad Radkersburg

IPA

6,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → piten, klasišnega značaja s konkretnejšim okusom in malo bolj zakrito aromo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar