ponedeljek, 12. julij 2021

Frizi Nem Zadet


Nem Zadet je "sfrizirano pivo iz Haloz", ki so ga v pivovarni Frizi zvarili z dodatkom konoplje, ki mu tudi poda značilen izgled. Vendar pa kot ime pravi, od tega piva ne boste zadeti.   
 
Konopljin Frizi je pošteno motnega telesa in simpatične olivno zelene barve, zmerno velika bela milnata glava pa se le počasi umika. V aromi je nežen in nekoliko sramežljiv, tako da pokaže le blago travnato stran s ščepcem zelišč. V okusu je nekoliko bolj pogummen s svojim travnato-zeliščnim konopljinim značajem, ki ga dopolnjuje še srednja hmeljna grenkoba. V finišu je nekoliko poprasto dražeč, medtem ko pookus kar traja in traja s svojim travnatim značajem.
 
Nem Zadet je lahkoten v telesu in zelo svež ter osvežilen v karakterju. Dodatek konoplje največji vtis pusti v izgledu, ga je pa zaznati tudi drugod - tako v aromi kot še malo bolj v okusu. 
 

Nem Zadet

Cirkulane

Zeliščno pivo

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • Okrepčevalnica pri Žigi (Cirkulane)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, svež, lepo odžeja - preprost in ne pretirava s konopljo, da pa le-ta pivu vseeno nekaj značaja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar