sreda, 14. julij 2021

Tektonik OL #29 Double IPA

V omejeni seriji Tektonikove Odprte Lige se je znašel tudi dvojni IPA, ki nosi številko 29. Torej nekaj, kar prinese tipične IPAste lastnosti, vendar pojačane in z nekoliko višjo stopnjo alkohola.
 
Dvojni IPA je precej motnikavega telesa, ki je oranžno-zlate barve, zakriva pa ga večja, rumenkasto-bela glava, katera tam lepo puhasto potraja. Aroma je precej izrazna s svojo sadno stranjo v kateri se pojavijo zelo zreli tropsk isadeži - mango, breskev in še kaj drugega. Požirek pa nato pošteno udari s precej močno hmeljno grenkobo, ki je ostra, suha in kar hmeljno zeliščna. Trajajoč in izrazit pookus pa nato še kar pošteno pusti to sled v ustih. 
 
OL #29 je v telesu lahkotna z zakrito alkoholno stopnjo, v aromi pa lepo pivca objame s svojo sladko nežnostjo. Na drugi strani pa ga v okusu čakajo poštene hmeljne "batine", ki bodo zahtevale res tiste velike ljubitelje konkretne grenkobe v pivu. Auč.    
 

OL #29 Double IPA

Ljubljana

Dvojni IPA

8,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → kar precej bolj zahteven zvarek, oster na trenutke, a z zelo lepo skrito alkoholno stopnjo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar