četrtek, 8. julij 2021

Lobik Blueberry

Kot del svoje eksperimentalne serije Regional At Best, so v pivovarni Lobik pripravili tudi sadni smoothie NEIPA Blueberry v katerega so za ta sadni občutek dodali borovničev pire.
 
Zelo tanka bela milnata glava le za nekaj kratkih trenutkov pokrije zelo všečno, temno vinsko rdeče telo tega borovničevega sokca. Kot na izgled, tudi v aromi deluje povsem borovničevo z nežnim sladko-trpkim občutkom teh gozdnih sadežev. V okusu se pomešajo nežna hmeljna grenkoba, rahlo trpko-kiselkast sadni občutek ter nekoliko bolj izrazit sladek sadni karakter. Vse pa zakluči še nekoliko trpek in lepo trajajoč pookus. 
 
Lobikov Blueberry je res prava sadna osvežitev, ki pa ne ponuja pretiranega sladkega občutka (kot kakšno "sadno pivo"), ampak gre za pivo, ki mu dodaten karakter ponujajo borovnice. Je svež, lahkoten, osvežilen in zelo lepo piten borovničev "sokec".   
 

Blueberry

Maribor

Sadni NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo borovničast, ampak ne (pre)sladek, lepo piten in zelo osvežilen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar