četrtek, 22. julij 2021

Stazione Parenzana U.23 IPA

V portoroški Stazione Parenzana so po kar nekaj časa le pripravili pivovarsko klasiko, popularni IPA stil. U.23 IPA so zvarili s slovensko-ameriško hmeljno navezo in sicer sortama Styrian Wolf in Mosaic.  

Primorski IPA je nekoliko motnikavega telesa jantarne obarvanosti, zelo lep izgled pa dopolnjuje srednje velika in počasi sesedajoča bela glava. Aroma nam ponuja sladek, sadno-cvetličen značaj, kjer še najbolj izstopajo sladke breskve, ki se lepo pomešajo med parfumasto cvetje. Požirek zaznamuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki se zaključi s kar suhim občutkom. Trajajoč, grenkobno zeliščen pookus pa kar konkretno še poleži v ustih. 

U.23 IPA je povsem tipičen, klasičen IPA zvarek kot jih poznamo in imamo radi. Je lahkoten v telesu, zelo aromatičen s sladkim značajem, v okusu pa udarja z nekoliko poudarjeno grenkobo. Vse skupaj ga tako dela karakternega in lepo ter osvežujoče pitnega.


U.23 IPA

Portorož

IPA

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → dober IPA, prijetno vabljiv v aromi in konkretnejši v okusu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar