četrtek, 20. julij 2023

Lobik Refreshing Festival

Naslednji v Lobikovi poletni seriji piv je prav tako NEIPA, sliši pa na ime Refreshing Festival. Poletje kar kliče po obisku raznih festivalov, zato so Lobiki za obisk le-teh zvarili pivo, da bomo lahko uživali tudi v nečem osvežilnem. Pravi karakter pa pivu podarijo hmelji Enigma, Idaho 7, Cryo Mosaic in Styrian Fox, ki naj bi pivu dali, katere spominjajo na cedevito. 
 
Lobikov NEIPA je popolnoma motnega telesa sončno rumene barve, skrije pa se pod veliko puhasto belo glavo, ki pa precej hitro do popolnosti izgine. Aroma je povsem poletno obarvana - dobimo namreč zelo prijetno košaro tropskega sadja, v kateri se skrivajo tako sladki sadeži kot tudi citrusi, zraven pa je še nekaj cvetličnega pridiha. Požirek je le nežno grenkoben, v značaju tudi malo citrusast, ter z rahlo dražečim finišom. Pookus pa nato še kar nekaj časa nežno poleži v ustih.
 
Refreshing Festival je NEIPA zelo lahkotnega telesa in predvsem osvežilnega značaja, kar bo v poletni pripeki prišlo še kako prav. S svojim sadnim značajem pa poskrbi, da je tudi zelo vabljiv.
 

Refreshing Festival

Maribor

NEIPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → proper Lobik NEIPA, zelo aromatičen, korektno piten in svež

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar