četrtek, 13. julij 2023

Crazy Duck Lipovc

V pivovarni Crazy Duck so za škofjeloško kavarno Homan zvarili poseben pale ale po imenu Lipovc. Navdih za svoje ime in izgled pa je pivo dobilo v zelenju Homanove lipe. 

Lipovc je morda le rahlo motnikavega telesa čajasto, oz. olivno zelene barve, tanjša bela penasta glava, ki ga pokrije, pa ne traja predolgo. Aroma je zmerno nežna s svojim sadnim hmeljnatim značajem, kjer prednjačijo predvsem breskve,  zraven pa se pojavi še nekaj bombonov in citrusov. Zmerna grenkoba prevlada v požirku, v svojem karakterju pa je prijetno travnato-zeliščna, na koncu pa dobimo še nekaj čisto nežne sladkobe. Trajajoč, suh in kar zaznaven pookus pa nato še pusti svojo sled. 

Hišni pale ale Kavarne Homan je lahkotnega telesa s svežim travnato naravnanim karakterjem. V svojem značaju je na nek način preprost, a vseeno kar lepo pokaže svoje lastnosti.
 

Lipovc

Škofljica
 
za Kavarna Homan 
Škofja Loka

APA

%

Kje naj ga iščem?


  • Kavarna Homan (Škofja Loka)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dober APA, kar konkreten v značaju, razlikuje se predvsem po barvi

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar