nedelja, 2. julij 2023

Naboj Nebula


V zadjem obdobju NEIPA stil piva skorajda ne sme manjkati v naboru moderne kraft pivovarne. Tako so tudi v primorski pivovarni Naboj zvarili svojo verzijo tega stila in jo poimenovali Nebula.   

Nebula je kar pošteno motnega, zlato-oranžnega telesa, pokrije pa se s srednje veliko belo peno, ki pa na vrhu kozarca kar dolgo vztraja. Aroma je zelo tropsko sadna in sladka, kaj kmalu pa se pojavijo v tej prijetni kombinaciji še citrusni pridihi - vse skupaj pa diši kot košara tropskega sadja. Požirek zaznamuje solidna hmeljna grenkoba, ki je zelo suha v svojem značaju. veliko kasneje pa se pojavi še nežen sladek priokus sem ter tja. Travnat finiš še nekoliko doda k grenkobnosti, pookus pa je kar konkreten in na trenutke kar malo oster. 

NEIPA po imenu Nebula je lahkotnejšega, a ne čisto lahkega telesa in zelo svežega značaja. V okusu je nekoliko bolj konkretna in izrazita, na pogled in v aromi pa deluje kot en sokec.
 

Nebula

Koper

NEIPA

6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → aroma je super, v okusu pa pride grenkoba malo preveč do izraza, malo ostra je na trenutke

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar