nedelja, 9. julij 2023

Rikon Choco Porter

V mariborski pivovarnici Rikon so se zopet nekoliko poigrali z okusi in dodatki znotraj svoje serije piv Fans Only. Odločili so se da pivu dodajo čokolado in združijo dve že sami po sebi okusni zadevi - in tako je nastal Choco Porter. 

Čokoladni porter je zelo temne rjave barve, ali pa kar že čisto črne, večja bež obarvana glava pa se počasi seseda. Aroma je kar lepo izrazita s temno čokoladao, ki pa jo dopolnjuje prav tako lepo izrazit pražen značaj. Požirek je srednje grenkoben v začetku, nadaljevanje in finiš pa pripadeta pošteno praženemu priokusu. Šele precej kasneje bomo srečali morda še kak čokoladni priokus. Pookus pa na koncu z grenkobno-praženim občutkom še kar nekaj časa potraja. 

Rikonov Choco Porter je srednje lahkotnega telesa in kar izrazitega praženega značaja, ki prevlada v požirku. Tako pivo ne deluje ravno čokoladasto, je pa še vedno zelo pitno.
 

Fans Only - Choco Porter

Maribor

Desertni porter

4,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → lepo piten, a kar pošteno pražen, čokoaldni značaj pa je preveč zakrit, oz. pride premalo do izraza šele kasneje

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar