sobota, 1. julij 2023

Nekrep No. 20

No. 20 je še eden izmed zvarkov stila rdeči ale, s katerim so se na začetku svoje pivske poti želeli predstaviti v pivovarni Nekrep. Za razliko od svojega nežnejšega brata No. 03, pa ima ta Nekrepov rdeči ale predvsem nekoliko višjo alkoholno stopnjo.   

Nekrepova dvajsetica je temno jantarnega odtenka, v bistvu že kar kostanjevega, velika bež oabrvana glava pa ga pokrije za kar nekaj časa. V aromi ga napove prijetno izrazit sladen značaj, kjer se pomešajo piškoti, rahla čokolada in čisto bežen dih suhega sadja. Požirek je v začetku solidno grenkoben, nekoliko zeliščen in blago pražen, proti koncu pa dopusti do izraza še zelo blagi sadni saldkobi, ki pa ne potraja. Finiš je suh in rahlo dražeč, pookus pa s svojim grenkobnim značajem kar lepo potraja. 

Nekrep No. 20 je lahkotnega telesa in nekoliko bolj izrazitega značaja predvsem v okusu. Še vedno pa ostaja dovolj preprost, da se lepo pije.
 

No. 20

Majšperk

Rdeči ale

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → preprost, mogoče malo bolj oster, manjka mu malo sadne blagosti, ampak je v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar