sreda, 12. avgust 2020

Lobik Juicy Steak

Pivo

Juicy Steak

Pivovarna

Lobik Brewery - Maribor

Stil

NEIPA

Alkohol

7%



Poletje je poleg vsega tudi sezona žara. In v duhu tega so v pivovarni Lobik izdali serijo treh zrezkov - seveda, da ne bo pomote, gre za piva serije Steaks. Najblažji med njimi je Juicy Steak, NEIPA zvarjen v veliki meri s hmeljem Idaho 7, ki ni ravno pogosto viden in uporabljen.

Juicy Steak v trenutku navduši s svojo izjemno izrazito in super svežo sadno aromo, kjer prevladuje tropski karakter na čelu s citrusi in sladkimi sadeži - ananas, mango, limeta,... Tudi na pogled že na daleč oddaja "juicy" vibracije - no, saj mu je tako tudi ime. Kot pomarančni sok motno telo mlečno rumene barve le za krajši čas pokrije še manjša bela puhasta glava. V požirku poboža s srednje nežno hmeljno grenkobo, rahlo citrusasto in kar suho v finišu. Daljši, a nežnejši pookus pa še kar nekaj časa spominja na ta sočni zrezek. 

Lobikov Juicy Steak je izjemno svežega, sadnega značaja in v vseh pogledih pokaže svoj "juicy", sočen NEIPA karakter - kot si lahko le želimo. Srednje lahkoten v telesu, brez kančka občutka alkohola pa izjemno nevarno teče in se tudi izteče. 


Kje naj ga iščem?


  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,5 / 5 → popolna aroma, tudi okus je izjemen - še ena pivska umetnina, ki kar kriči po še

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar