ponedeljek, 22. maj 2023

Lobik Candy Shop

"I'll take you to the candy shop" bo odmevalo v glavi, ko si bomo odprli novi NEIPA pivovarne Lobik. Zvarili so ga s hmelji Mosaic, Cryo Citra in Styrian Fox, ki naj bi pivu dali, katere spominjajo na cedevito. 

Snežno bela glava, penasta in precej velika, za zelo dolgo časa ustvari pokrivalo popolnoma motnemu pivu, ki je blede oz. mlečne rumene barve. Aroma je nekoliko bolj nežna in zadržana, a vseeno se da prepoznati prijetne tropske note, predvsem citrusnih značilnosti, dopolnjuje pa ta sadni značaj še zelo nežen in bežen mentolast pridih. Požirek je srednje nežno grenkoben, lepo hmeljnat in z zelo rahlim citrusno-poprastim finišom, ki še malenkostno podraži. Trajajoč in kar občutno hmeljnat pookus pa še pusti svoj pečat. 
 
Lobikov Candy Shop je lahkotnejšega telesa in rahlo nežnejšega karakterja, vse skupaj pa je zapakirano v preprostejšo poletno preobleko. 
 

Candy Shop

Maribor

NEIPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → malo ga morda zmanjka na aromi in v okusu mogoče malo preveč grenkoben za NEIPA, sigurno pa dobro piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar