petek, 10. marec 2023

Mali Grad / Hopsbrew Zahodna Stran, Bejbe!

Pivovarni Mali Grad in Hopsbrew sta zopet združili svoje moči (že četrtič) in nastala je Zahodna Stran, Bejbe! Zvarili so nekoliko bolj klasičen IPA, kot ga znajo narediti na zahodni obali ZDA, ki je nekoliko bolj hmeljeno in nekoliko bolj konkretno s %.  

Sodelovalni IPA je kristalno jasnega telesa rumenkasto-zlate barve, izgled pa dopolni s solidno veliko belo penasto glavo, ki kar lepo postoji na vrhu kozarca. Aroma nas popelje na oddelek s sadjem, saj naš nos zapolnijo izrazite sladke in citrusne note - breskve, limone, tropsko sadje, ... Požirek je kar konkretno grenkoben, bolj travnato-zeliščen v značaju in brez omembe vredne sladkobe, pookus pa nato še kar dolgo razgraja po naših ustih. 

Zahodna Stran, Bejbe! je konkreten West Coast IPA lahkotnejšega telesa, ki v požirku še kar lepo pogreje s svojo alkoholno stopnjo (a ne pretirava). V svojem značaju pa je surovo grenkoben, brez sladkih olepšav in prinese tiste bolj "old school" IPA spomine.
 

Zahodna Stran, Bejbe!

Kamnik
 
v sodelovanju s Pivovarna Hopsbrew 
Ljubljana

IPA

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo konkreten IPA, povsem v "klasičnem" duhu IPA piv - aromatičen in konkreten z grenkobo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar