petek, 5. januar 2024

Green Gold/Vetra/Jhon/Maskeron Adriatic Wolf

Adriatic Wolf je plog "jadranskega" sodelovanja štirih kraft pivovarn. Domače vode je zastopala pivovarna Green Gold, Italijane je predstavljala pivovarna Vetra, Hrvaško je zastopal Maskeron, medtem ko je pivovarna Jhon predstavljala mali San Marino. Posebnost tega piva pa je tudi to, da je hmelj Styrian Wolf dodan v obliki spectrum hmeljnega olja, ki še poudari njegov značaj.
 
To sodelovalno pivo je popolnoma motnega telesa oranžno-marelične barve, večja in puhasta bela glava pa na vrhu kozarca ne počaka ravno dolgo. Hmeljna aroma je pošteno izrazita, ponuja pa pričakovane sadne note - sladki breskovi toni so nekoliko bolj izraziti kot citrusni pridihi, vse skupaj pa deluje zelo vabljivo. Požirek nam za kratek začetek ponudi nekaj sadne sladkobe, ki pa jo nato prevzame srednje nežno izrazita hmeljna grenkoba, ki jo dopolni še nekoliko dražeč finiš. Pookus pa nato še precej dolgo poležava v ustih in pušča te sadne priokuse.
 
Adriatic Wolf je lahkotnejšega telesa in zelo osvežilnega značaja. Kljub svojemu izrazitemu hmeljnemu značaju pa ni preoster in ostaja zelo preprosto piten in predvsem poletno svež.
 
 

Adriatic Wolf

Šempeter v Savinjski dolini
 
v sodelovanju z Vetra Brewery 
Milano (ITA) 
 
Jhon Brewing 
San Marino (SMR)
 
Maskeron 
Duborvnik (HRV)
 

NEPA

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → super izvedba - vabljiva aroma, konkreten, a ne preoster požirek in zelo sveže telo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar