ponedeljek, 29. januar 2024

Lobik Mosaic Spectrum

V pivovarni Lobik so se zopet pozabavali s Spectrum tekočim hmeljem, novostjo, ki pivu podari enake lastnosti kot hladno hmeljenje. Tudi tokrat je čast pripadla IPA stilu, ki pa mu tokrat značaj daje Mosaic Spectrum.
 
Kristalno čist in zlato-rumeno obarvani IPA je v koazrcu za dalj časa pokrit z belo in puhasto glavo. Ko se le-ta začne umikati, iz kozarca zapihajo nekoliko nežnejše, a prijetne tropske sadne arome (tako sladkih kot citrusnih sadežev) z nekaj cvetličnega dodatka. Požirek je srednje nežno grenkoben, nič kaj pretiran, za osvežitev pa poskrbi prijeten citrusni priokus v spremljavi. Nežen in kar lepo trajajoč pookus pa ta občutek še kar nekaj časa pusti v ustih. 
 
Lobikov Mosaic Spectrum je zelo osvežilnen in svež IPA, ki je lahkotnega telesa in preprostejšega ter nekoliko nežnejšega značaja. Hmejni karakter vseeno zelo lepo izstopa in dela to pivo zelo prijetno. 

Mosaic Spectrum

Maribor

IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → nekoliko bolj nežen IPA, ki pa je izredno piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar