sreda, 10. januar 2024

MATT Coffee Porter

Zadnjih nekaj let v kočevski pivovarni MATT za zimsko-praznično obdobje pripravijo posebno polnitev posebnega piva. Letos so se odločili za porter, ki pa so ga dodatno oplemenitili z dodatkom kave.  

Kavni porter je popolnoma črnega telesa, na vrhu kozarca pa za nekoliko krajši čas postoji kremasto obarvana pena. Aroma je prijetna in lepo izrazita s svojo kombinacijo kavnate, pražene in rahlo čokoladne note, za piko na i pa poskrbi še ščepec vanilije. Požirek je nežno grenoben v začetku, sledi pa nekaj prav tako nežne čokoladne sladkobe. V finišu se na plano prikrade še rahlo pražen značaj, ki v pookusu na rahlo pusti to kavnato naravnano sled. 

MATTov Coffee Porter je srednje polnejšega telesa in svilnate teksture, ko steče po grlu. Ob tem nam pričara čokoladno-kavno okuse, ki imajo dovolj izrazit karakter. Pivo, kjer je kavni karakter dovolj prisoten, da se ga zazna, a tudi dovolj skrit, da ne bo oviral tistih, ki ne marajo kave.
 

Coffee Porter

Kočevje

Desertni porter

7,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → skorajda bolj čokoladast kot kavnat, kar je v bistvu pozitivna stvar - se pa zelo lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar