četrtek, 4. januar 2024

Bevog Mountain Gorilla

Gorska gorila je naslednja ogrožena vrsta, na katero opominjajo v seriji Extinction Is Forever. Ta veličastna afriška žival je posodila ime dvojnemu temnemu IPA pivu, ki bo po besedah pivovarjev Bevoga zadovoljil "tako ljubitelje IPA in stoutov". 

Izjemno temno rjava, skorajda popolnoma črna gorila se skriva pod večjo in kremasto glavo bež barve, ki je zelo dobro obstojna na vrhu kozarca. Aroma nam podarja tropske sadne hmeljne note v ospredju, mdtem ko je v ozadju moč srečati nekaj nežnejšega praženega pridiha, za povrhu pa še kakšen košček čokolade. Požirek je srednje grenkoben v začetku, nekoliko travnat in srednje pražen, v finišu pa pride na plano še nekaj zelo blage sadne sladkobe. Pookus pa nato s praženim občutkom še kar nekaj časa, a bolj nežno postane na jeziku. 
 
Bevogov Mountain Gorilla je srednje polnejšega telesa z zelo nežno zaznavnim alkoholom v požirku, ki le blago pogreje. V svojem značaju pa združuje lastnosti, ki jih iščejo ljubitelji IPA piv, kot tudi karakter, ki bo všeč pivcem stoutov. 
 

Mountain Gorilla

Bad Radkersburg

Dvojni temni IPA

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo dobro zrduži oba karakterja, dobro piten in konkreten temni IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar