nedelja, 14. januar 2024

Brewwood Pinus Nigra

Črni bor, oz. pinus negra, je svoje latinsko ime posodil temnemu IPA piva iz kočevske pivovarne Brewwood. V pivovarni pravijo, da je pivo namenjeno tistim, ki iščejo "nekaj bolj zahtevnega od klasičnih različic IPA in temnih piv".

Večja in puhasta pena bež barve za dalj časa pokrije popolnoma črno telo tega temnega IPA piva. Iz kozarca zapiha nežen hmeljni dih s tropskim sadnim značajem, dopolnjuje pa ga še nekaj zelo rahlih čokoladnih ter praženih not. Požirek se pokaže kar izrazito hmeljno grenkobo, ki je v svojem značaju nekoliko zeliščno ostra. V finišu do izraza sicer nekoliko pride rahlo pražen priokus, ampak ga zeliščno-travnat finiš, ki se nadaljuje še v pookus, kar precej zakrije. 

Pinus Nigra je lahkotnejšega telesa in kar precej ostrega, zeliščno-grenkobnega značaja. Na ta način preostale lastnosti tudi ne pridejo ravno do izraza.
 

Pinus Nigra

Kočevje

Temni IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → preoster, preveč zeliščen in to preveč prevzame in prekrije ostale (potencialne) okuse

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar