sreda, 31. januar 2024

Lobik RTRTK

V pripravljalnem obdobju na smučarsko sezono so fantje iz mariborske pivovarne Lobik zvarili nekaj različnih piv na to temo. Med njimi je tudi RTRTK NEIPA, ki mu pravi značaj podasta hmelja Nectaron in Cryo Citra.  

Lobikov RTRTK NEIPA je nekoliko manj motnikavega telesa zlato-oranžne barve, bela penasta glava, ki nastane na vrhu koazrca, pa izgine tako hitro kot sneg v zadnjih letih. Aroma je lepo izrazita s svojim tropskim sadnim značajem hmelja, predvsem prevladujejo (pre)zreli sladki sadeži. Požirek je srednje grenkoben, nekaj te sladkobe iz arome pa se prenese tudi v začetek požirka. Finiš je bolj suh, pookus pa nato še kar nekaj časa poležava po ustih. 
 
Lobikov zimski NEIPA je lahkotnega značaja in izrazite hmeljnega karakterja. V svojem značaju je, z izjemo izgleda, povsem NEIPAst in tak seveda tudi zelo lepo piten. 

RTRTK

Maribor

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo piten NEIPA, mogoče malenkost oster v finišu požirka in zaradi sladkega značaja v aromi deluje malo bolj nasiten kot pa je v resnici

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar