torek, 16. januar 2024

Loo-blah-nah Lager

V pivovarni Loo-blah-nah so se odločili, da bodo v svojo redno ponudbo piv dodali tudi svoj prvi ležak. Vseeno pa se niso odločili za čisto navadno klasiko, ampak so ga zvarili v stilu "vienna" lagerja, za pravi značaj pa so to naredili s hmeljema Styrian Dragon in Celeia.  

Velika in le malenkostno umazana bela glava za dalj časa prekrije kozarec poln rdečkasto-zlatega ležaka, kristalno jasnega telesa. Aroma prinaša kombinacijo začetnega travnatega hmeljnega diha ter malenkost bolj izrazitega ter rahlo saldkega piškotno-karamelnega nadaljevanja. Požirek prinese dokaj izrazito hmeljno grenkobo, precej travnato-začinjeno v karakterju ter s čisto nežnim kančkom kruhaste sladkobe. Finiš še rahlo podraži, pookus pa postane v ustih še kar nekaj časa. 
 
Lager v dunajskem stilu iz pivovarne Loo-blah-nah je lahkotnejšega telesa in preprostejših lastnosti, ki pa so dovolj pošteno izrazite. S tem bo zadovoljil klasične okuse, ter tudi nekoliko bolj drzne pivce.   
 

Lager

Ljubljana

Dunajski ležak

4,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → klasične lastnosti, zapakirane v dovolj preprosto celoto - lepo pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar