nedelja, 31. marec 2024

Bevog Pygmy Rabbit

Po nekaj izletih v trenutno najbolj trendovske stila piva, se v pivovarni Bevog vračajo s kraft klasiko - IPA. Pivo so konkretno hmeljili s sortami Centennial, Chinook, Columbus, Simcoe in Mosaic, ljubitelje Bevogovih piv pa bo spomnilo na njihovo priljubljeno pivo izpred šestih let - Lumberjack IPA. Le da pločevinko tokrat zaznamuje ogrožena vrsta pritlikavega zajca iz Severne Amerike.  

Izjemno velika in ekstra obstojna snežno bela glava povsem prekrije kristalno jasno zlato-rumeno telo tega IPA piva. Iz kozarca se prebijajo prijetne hmeljne arome, ki jih predstavljajo predvsem citrusne sadne note, morda pa je zadaj še kak sladek sadež. Požirek je srednje grenkoben, le-ta pa ni pretirana in je nekoliko zadržana s svojim travnatim načajem. Tak je tudi finiš, ki se nadaljuje še v trajajoč pookus.
 
Bevogov zajec je lahkotnega telesa in svežega značaja. V aromi je prijetno saden, v požirku pa neposreden s svojo hmeljno grenkobo, ki pa ne pretirava. Pravi, klasični IPA.  
 

Pygmy Rabbit

Bad Radkersburg

IPA

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → korekten IPA, piten, nekompliciran in neposreden, nekako prvinski v poplavi sadnih IPA/NEIPA piv

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar