nedelja, 24. marec 2024

Clef Wild Fermentation Beer

V pivovarni Clef so zvarili tudi svoje prvo pivo s pomočjo spontane fermentacije. Pri tem so uporabili mikroorganizme iz njihove neposrednje okolice in tako pivo na nek način predstavlja popotovanje po okusih Arje vasi.  

Clefov divjak je zelo motnikavega telesa zlate barve, penasta bela glava pa v trenutku ali dveh izgine z vrha kozarca. Aroma je prijetna s svojim vinskim značajem, zraven pa ponudi še nekaj grozdja, malo kvasa in rahlo začinjen pridih - vseeno pa na koncu prevladanežen vinski občutek. Požirek je nežno trpek v začetku, nadaljevanje pa je prijetno kiselkasto ter nam usta kar malo vleče skupaj. V finišu se pridruži še nekaj sadnega značaja, trajajoč in zelo osvežilen pookus pa kar kriči po še. 

Wild Fermentation Beer, kot so si ga zamislili v savinjski dolini, je lahkotnega telesa in izjemno osvežilnega ter svežega značaja. Z nekaj vinskega značaja, ki ni pretiran, pa ga dela vse to zelo lepo pitnega. 


Wild Fermentation Beer

Petrovče

Divji ale

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → osvežilen, prijetno vinski in kiselkast ter zelo piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar