sobota, 16. marec 2024

Crazy Duck Royal Duck Black IPA

Royal Duck iz pivovarne Crazy Duck je posebno pivo, ki ga varijo le ob posebnih priložnostih. Potem, ko so pred leti pripravili močnejšo, dvojno verzijo tega IPA piva, so sedaj pripravili še klasični temni IPA, ki ga zaznamujejo hmelji Apollo, Amarillo in Citra.    

Kraljevi temni IPA je popolnoma črnega telesa, solidno velika bež obarvana glava pa je prav tako solidno tudi obstojna. V aromi nas najprej pozdravijo hmeljne note s tropskim in citrusnim značajem, ki pa se jim v trenutku pridružijo prraženi pridihi, nato pa med njimi poteka igra za prevlado. Požirek odpre srednje izrazita hmeljna grenkoba z nekoliko zeliščnim značajem, finiš pa pripade srednje izrazitemu praženemu značaju. Trajajoč pookus pa nato v ustih pusti še nežno, malo bolj zeliščno naravnano sled.
 
Royal Duck je lahkotnejšega telesa in osvežilnega karakterja. V svojem karakterju je kar pogumen in izrazit, ves čas pa v njem poteka boj med hmeljnimi IPA lastnostmi in praženim stout značajem. 
 

Royal Duck Black IPA

Žiri

Temni IPA

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → konkreten black IPA, ki res prinese tako stoutovske kot tudi IPAste lastnosti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar