sreda, 04. november 2015

Ime: The 3rd Pill
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,5 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Peliconova The 3rd Pill, ali po domače tabletka, je pivo izdelano v klasičnem ameriškem IPA stilu. Ime pa sta si ajdovksa pivovarja sposodila v komentarju filozofa Žižka na film Matrica in izbiro glavnega akterja med modro in rdečo tableto. Žižek je predlagal še tretji izbor, tretjo tableto, ki bi pomenila realnost v iluziji sami.

No ta IPA se pokaže z popolnoma motno oranžno-jantarjevo barvo, ter srednje veliko in dovolj obstojno belo peno na vrhu. Če videz koga še ni prepričal, bo to brez dvoma naredila super prijetna sadna aroma, ki je zelo lahko zaznavna. V njej lahko prepoznamo tropsko sadje, agrume in tudi bezeg, rahlo kasneje pa še nekaj blagega vonja po borovcih. Tudi v okusu se najprej srečamo s sadnim in rahlo sladkim začetkom. Le-tega pa kmalu nadomesti zmerna in prijetna hmeljna grenkoba, ki še kar nekaj časa poleži v naših ustih  v pookusu.

Brez dvoma pivo za ljubitelje stila IPA. Neizmerno pitno in osvežilno, odlikuje pa ga poln okus in zelo prijetna aroma. Že po prvem kozarcu je lahko ljubitelju piva jasno, zakaj je bila ta IPA večkrat izbrana za najboljše slovensko pivo. 
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje ga še najdem?
  • Kavarna Tiskarna (Ljubljana)
  • Sir Williams Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Bar Cameral (Koper)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
  • Beer Pub (Kranj)
  • Stari Pisker (Celje)
  • Štiblc Bar (Krško)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.