ponedeljek, 11. marec 2024

Pelicon The Leaking Barrel: Peated Scotch Ale

V pivovarni Pelicon so v svojo serijo posebnih piv poimenovano The Leaking Barrel dodali novega člana, ki izvira iz Škotske. Stil, ki nastane po zgledu škotskih viskijev, je zvarjen iz ječmena, dimljenega nad šoto. Nekaj takega so v Ajdovščini zvarili že pred leti, sedaj pa so ta zvarek še pošteno nadgradili.  
 
Ta močni škotski ale je temno rdečkasto-rjave barve, skoraj že črne, prekrije pa ga tanjša bež obarvana glava, ki pa ni preveč trajajoča. Aroma nas najprej napade s kar izrazito alkoholno noto viskija, kasneje pa se razvije prijeten ribezov pridih, ki kar prevlada. Požirek je v začetku nežno grenkoben, v nadaljevanju pa nas zasuje s sladkobo suhega sadja, ki je kar izrazita. V finišu dobimo rahl olesnat značaj, pookus pa nato še malo poleži v ustih. 
 
Peliconov Peated Scotch Ale je srednje polnega telesa, a ne preveč nasiten, po grlu pa steče z žametnim okusom. Šotast značaj, ki ga pričakujemo je kar precej (ali popolnoma skrit), prav tako pa je skrita visoka alkoholna stopnja, ki se je ne zazna v tolikšni meri.  
 

The Leaking Barrel: Peated Scotch Ale

Ajdovščina

Škotski močni ale

14,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → kar precej sladek, ampak presenetljivo piten, kljub veliko %; le ta šotast/dimljen značaj se pogreša (vsaj malo) 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar