sreda, 26. januar 2022

22Brewing Karatel - Spontaneously Fermented Ale With Muskat Grapes

Istrski divji ale iz serije Karatel pivovarne 22Brewing tokrat prinaša značaj muškatnega vina, kajti ta spontano fermentiran kisli ale se je staral v sodih skupaj z grozdjem muškata. 
 
Muškatni Karatel je popolnoma jasnega telesa zlate barve, večja in puhasta bela glava, ki ga prekrije, pa tam ne počaka ravno dolgo. V aromi nam ponuja precej kletno, vinsko aromo s kiselkastim značajem, ki lepo spomni na všečen sladki muškat, kombinacija pa poda pivu kar pošteno muškaten pridih, ki deluje precej simpatično "čiguminajsto". Požirek izjemno osveži s svojo kislino, usta pa nam zelo dobro potegne skupaj ta občutek. Rahlo začinjen občutek ga še malo nadgradi, pookus pa nam s svojo kislino kar kliče po novem požirku. 
 
Tudi ta Karatel je tako kot njegovi bratje zelo svežega in osvežilnega značaja, za kar je zaslužen predvsem ta vinski občutek. Pivo je lahkotno v telesu, ob požirku pa spomni tudi na požirek dobrega sladkega muškata.       
 

Karatel - Spontaneously Fermented Ale With Muskat Grapes

Koper

Kisli ale

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → zelo osvežilen, izjemno preprosto piten ter predvsem z z zelo zanimivo in kar odkrito muškatno aromo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar