ponedeljek, 22. avgust 2022

Green Gold Oil Warz Bourbon Barrel Aged

V pivovarni Green Gold so svoj imperial stout Oil Warz starali že v različnih sodih. Tokratno verzijo so tako 2 leti starali v sodih Jacka Danielsa, ki mu je podal svoj lasten karakter.  
 
Večja in zelo obstojna kavnato obarvana glava konkretno prekrije kot nafta črno telo tega cesarskega stouta. V kompleksni aromi nas osvaja z zelo prijetnimi notami čokolade in kakava, ki jih dopolnjujejo še čisto blagi pridihi jagodičevja, nekaj duha lesa in blag alkoholni piš. Požirek navduši z nežno začetno sladkobo, ki jo oplemeniti srednja grenkoba, nekoliko pražen občutek ter za piko na i še čisto blag kiselkasti občutek ribeza. Ta prej omenjeni grenkobno-pražen karakter pa se nadaljuje še v trajajoč pookus.
 
Oil Warz postaran v Jackovih sodih je srednje polnega telesa in žametne teksture, ko spolzi po grlu. Ob tem resnično osvaja s svojimi lastnostmi, ki so kar nekoliko sladicaste, nič pa ne pokaže svoje alkoholne mogočnosti, kajti le-ta je res zelo dobro skrita - in kot tak je nevarno piten.
 
 

Oil Warz Bourbon Barrel Aged

Šempeter v Savinjski dolini

Cesarski stout

10,5%

Kje naj ga iščem?


  • Green Gold Brewing (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → prijetno aromatičen, nekoliko sladicast v požirku in brez občutnega alkohola - pije se tako preprosto, da je kar nevaren

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar