sreda, 6. september 2023

Pelicon The Leaking Barrel - Bourbon Stout 2021

V pivovarni Pelicon so se odločili še nekoliko nadgraditi svojo pivovarsko delovanje. Nabavili so nekaj različnih starih sodov ter v njih dodali svoje zvarke. V sod, kjer se je prej nahajal ameriški bourbon so natočili svoj imperial stout, ter počakali, da je nastalo nekaj dobrega.     
 
Rezultat je popolnoma črne barve, na vrhu kozarca pa se za krajši čas naredi manjša glava bež obarvanosti. Aroma je prijetno nežan, pokaže pa se s praženimi notami, nekaj rahle čokolade, ter seveda tudi z rahlim pridihom viskija. Začetek je nežno grenkoben, malenkostno pikanten, ter z nekaj več čokoladnega in na koncu tudi praženega priokusa. Ves čas požirek spremlja še nežna prisotnost alkoholne topline, pookus pa nato še lepo postane v ustih. 
 
Peliconov Bourbon Stout je srednjega telesa, mogoče malo manj poln, kot od imperial stouta pričakujemo. Poleg tega pa je zelo žametnega občutka, ko spolzi po grlu, in je kot tak narejen za počasno srkanje.   
 

The Leaking Barrel - Bourbon Stout 2021

Ajdovščina

Cesarski stout

10,5%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → konkreten, lepo pogreje, mogoče malo manj telesa, kot bi mu pritičalo, ampak se lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar