ponedeljek, 12. februar 2018

HumanFish Phenolic Nightmare


Ime: Phenolic Nigtmare
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Dimljeni ležak
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,4 / 5 → no ja, pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Ljubljanski Sir William's Pub in vrhniški HumanFish so vsak na svojem področju na slovenski sceni orali kraft ledino. Poleg tega pa iamajo še eno skupno ljubezen - to so dimljeni ležaki, ki jih znajo tako zelo dobro pripraviti v nemškem Bambergu. Letos so v enem najboljših pubov pri nas tako praznovali 20. obletnico delovanja in pri Fishih so jim jasno zvarili prav tako posebno pivo.

Vrhniški dimljenec ima zelo temno rjavo barvo, na vrh pa se usede še tanjša a kremasta bež glava, ki tam kar nekaj časa ostane. V aromi nas takoj pozdravi dim, ki ima nekoliko lesni značaj in precej bolj izrazit karakter dimljene slanine. Okus je točno tak, kot ga napove aroma. Med konkretno dimljeni občutek se najprej pomeša čisto blaga sladkoba, na koncu pa še srednja grenkoba, ki se nadaljuje v pookus, kjer zopet do izraza pridejo ostri dimljeni pridihi.

Gre za tisto pravo dimljeno pivo, ki ne skopari s svojim slaninastim značajem, a obenem vseeno ni preveč pretiran. Pri tem zvarku gre za precej specifične okuse (na trenutke je kar slanina v kozarcu), zaradi katerih bodo ljubitelji dimljenih piv brez dvoma zastrigli z ušesi ob prvem požirku. Ostali pa zaradi precej močnih okusov in pridihom ne bomo najbolj navdušeni.
Cena: 3,10€ (0,3l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar