torek, 20. februar 2018

Ime: Sir William's Pub 20th Anniversary Porter
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V Sir William's Pubu so na praznovanje 20. obletnice svojega delovanja povabili tudi pivovarno Reservoir Dogs. In za darilo so jim fantje zvarili poseben rojstnodnevni porter. Boljšega darila najbrž niso mogli dobiti.

Takoj ko se pred nami prikaže kozarec tega gostega, popolnoma črnega piva v naš nos kar butnejo izrazite in močne arome čokolade, ki delujejo izjemno vabljivo, medtem ko se v ozadju znajde še nekaj zelo nežne kavice. Tudi okus je točno tak, kot bi ga glede na aromo pričakovali. Prepleta se polno čokoladnih okusov in kakava z nekaj malega praženosti in kave proti koncu. Za konec svoje opravi še rahla grenkoba, v pookusu pa nam na jeziku ostane še kup nasitne čokolade.

Ta rojstnodnevni porter je izjemno polnega telesa in po grlu steče s popolnoma svilnatim občutkom. Izjemno konkretno prisoten čokoladni karakter pa pomeni, da bi za ta zvarek lahko brez težav rekli, da je v bistvu čokolada v kozarcu.
Cena: 3,10€ (0,3l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.