ponedeljek, 19. februar 2018

Ime: Rokovnjač zMedéni Jezdec
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica

Stil piva: Začinjeno pivo
Vsebnost alkohola: 4,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

zMedéni Jezdec je svetli ležak izpod rok Rokovnjača, v katerem glavno vlogo odigra lokalno pridelani gozdni med iz Črnega Grabna.

Že na prvi pogled ga zaznamuje motna medena barva, izgled pa še dopolni tanjša umazano bela glava. Medeni karakter je očiten že v sami aromi, kjer nežno pripluje v naš nos, v ozadju pa se znajde le rahel travnati hmeljni dih. Še bolj do izraza pa med pride v okusu, kjer s kombinacijo sladkobe in zemeljskega značaja lepo pokaže svoj čar. Zaključek pripade rahli grenkobici ter nekoliko poprastemu finišu, vse pa se nadaljuje še v trajajoč grenkobni pookus.

zMedéni Jezdec ni nič kaj zmedeno pivo, ampak je zelo všečen ležak, ki z velikim veseljem pokaže svoj lepo izrazit medeni karakter, ki da pivcu en res poseben čar. 
Cena: 3,80€ (0,5l; steklenica) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Gostilna in Pizzeria Furman (Lukovica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.