četrtek, 22. februar 2018

Pelicon/Varionica/Munich Brew Mafia Moulin Brewge


Ime: Moulin Brewge
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina v sodelovanju z Varionica, Zagreb in Munich Brew Mafia, Munchen

Stil piva: Zeliščno pivo
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Moulin Brewge je poseben zvarek že zato, ker je produkt truda in sodelovanja pivovarjev iz treh dežel - skupaj so ga namreč varili domači Pelicon, hrvaška Varionica in bavarski Munich Brew Mafia.

Tako so pripravili poseben ležak, ki mu zanimivo, jasno in žarečo rožnato rdečo barvo dajo hibiskusovi cvetovi, vse pa se za krajši čas skrije pod manjšo belo glavo. Lahkotna hmeljna aroma uporabljenih sort Babe Rouge, Monroe in Huell Melon se v pivu prikaže s sadnimi toni - med njimi se še najbolj pokaže malina, kasneje pa tudi breskev, medtem ko začetno zadržana sladna osnova postaja izrazitejša. Okus v začetku zaznamujejo dokaj sladki sadni toni, še precej bolj pa do izraza pride cvetlični priokus (in pridih). Nadaljevanje pripade srednji hmeljni grenkobi, le-ta pa se nadaljuje še v trajajoč, osvežilen pookus.

Moulin Brewge je pivo lahkotnejšega telesa in osvežilnega duha, ki pa ga zelo zaznamuje cvetlični, nekoliko parfumasti karakter. Brez dvoma zanimivo, a morda malo preveč "rožnato". Mogoče pa bo ravno zato bolj všeč nežnejšim ljubiteljem piv. 
Kje še ga najdem?
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Kavarna Ave (Ajdovščina)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar