sobota, 03. februar 2018

Ime: Bunker Dubbel
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Temni samostanski ale
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V največji slovenski mikropivovarni so v sodelovanju z (in tudi za) zamejsko pivnico Birreria Bunker iz okolice Trsta pripravili klasičnega belgijca - samostanski temni ale, ali po nedomače dubbel v katerega so namesto karameliziranega sladkorja dodali rozine.

Primorski belgijec ima rahlo motnikavo kostnjevo-rjavo barvo, izgled pa dopolni in zaključi počasi sedajoča in kremasta glava umazano bele barve. Sladno orientirana aroma nas pozdravi najprej s piškoti, nato pa poudarek sede na oreščke in rozine, prikaže pa se tudi rahel duh lesa. Pivo je razmeroma polnega telesa z bogato sladno osnovo, zaznavna je prisotnost začinjenega karakterja, v celotnem trajanju okusa pa spremljavo predstavlja konkretno kvasast priokus. Finalna grenkoba ni pretirana, zaključi pa se z nekoliko suhim občutkom.

Polno in kompleksnejše pivo, ki v sebi skriva konkretne belgijsko obarvane okuse, kar pomeni, da bo seveda še toliko bolj po okusih ljubiteljev klasičnih belgijcev.
Cena: 3,30€ (0,3l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.