sobota, 10. februar 2018

Loo-blah-nah Belgian Dubbel


Ime: Belgian Dubbel
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Samostanski dubbel
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - buteljka

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

S svojim Dubbel zvarkom so v pivovarni Loo-blah-nah skoraj do potankosti sledili belgijski tradiciji varjenja tega stila piva v samostanih. Od sestavin, procesa, podobe,... - v bistvu vse, le celibatu se niso zapisali.

Tanjša umazana bela glava za krajši čaš pokrije rjavkasto bakreno telo dubbla, ki je tudi popolnoma motno. Nežnejša začetna aroma prikliče spomine na Belgijo s svojimi kvasastimi notami, med katerimi pa se znajde še nekaj začimb, kasneje pa tudi kakšen suh sadež in rahlo prežgan sladkor. Okus se ponaša z močno sladno osnovo, kjer se začetni sladkobi pridruži začinjen karakter, zaključek pa pripade srednje izraziti grenkobi. Popolnoma v belgijskem pivskem stilu pa nas ves čas spremljajo tisti znameniti kvasasti priokusi. 

Ta dubbel je slovensko pivo s pravo belgijsko dušo, v kateri pa okusi vseeno niso pretirani in preveč kompleksni, tako da je pivo lahkotnejše pitno tudi tistim, ki ne spadajo med največje ljubitelje belgijskega karakterja v pivu - čeprav ga vseeno premore pravo mero.
Cena: 2,60€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar