sobota, 10. februar 2018

Ime: Belgian Dubbel
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Samostanski temni ale
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica - buteljka

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

S svojim Dubbel zvarkom so v pivovarni Loo-blah-nah skoraj do potankosti sledili belgijski tradiciji varjenja tega stila piva v samostanih. Od sestavin, procesa, podobe,... - v bistvu vse, le celibatu se niso zapisali.

Tanjša umazana bela glava za krajši čaš pokrije rjavkasto bakreno telo dubbla, ki je tudi popolnoma motno. Nežnejša začetna aroma prikliče spomine na Belgijo s svojimi kvasastimi notami, med katerimi pa se znajde še nekaj začimb, kasneje pa tudi kakšen suh sadež in rahlo prežgan sladkor. Okus se ponaša z močno sladno osnovo, kjer se začetni sladkobi pridruži začinjen karakter, zaključek pa pripade srednje izraziti grenkobi. Popolnoma v belgijskem pivskem stilu pa nas ves čas spremljajo tisti znameniti kvasasti priokusi. 

Ta dubbel je slovensko pivo s pravo belgijsko dušo, v kateri pa okusi vseeno niso pretirani in preveč kompleksni, tako da je pivo lahkotnejše pitno tudi tistim, ki ne spadajo med največje ljubitelje belgijskega karakterja v pivu - čeprav ga vseeno premore pravo mero.
Cena: 2,60€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.