torek, 20. marec 2018

Ime: Wallonian Fuel
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Wallonian Fuel je Omnivarjeva interpretacija klasičnega francosko-belgijskega stila piva saison, ki so ga v zgodovini varili in tudi pili na kmetijah Valonije. Sedaj pa se vse to dogaja tudi sredi Ljubljane.

Motno telo žareče oranžne barve tega Valonca je skrito pod večjo milnato glavo, ki je le rahlo umazano bele barve. V prijetni aromi se prepletajo nežni začinjeni toni in blag citrusni pridih, kasneje pa pridejo do izraza še seneni in zemeljski dihi. Tudi okus se ponaša s prijetno začinjenostjo, kjer se v kombinaciji citrusnih okusov na koncu pokaže še zelo očiten in prijeten poprast karakter, ki nas še precej dolgo časa žgečka po jeziku.

Valonsko gorivo je lahkotnejšega duha, ki je izjemno svežega značaja z vsemi temi lastnostmi. Največji delež pa tej svežini in osvežilnosti poda konkretno poprast karakter, ki kar kliče po še. Zelo pitno, tudi če niste s kmetije in odlična ideja za osvežitev v toplejših dneh.
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Kimi Bar (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.