sreda, 25. september 2019

Maister Pregl Weizen


Ime: Pregl Weizen
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Glavni pivovar kamniške pivovarne Maister je tudi velik ljubitelj zgodovine, tako da niti ne preseneča, da njihova piva nosijo imena znanih Slovencev. Nedavno so v pivovarni začeli tudi s svojo eksperimentalno serijo piv, ki so jih poimenovali po Frideriku Preglu, edinemu nobelovcu slovenskega rodu (za enkrat). In del te eksperimentalne serije je tudi prvo Maistrovo pšenično pivo, weizen v nemškem stilu.

Pšenični zvarek se pojavi z nekoliko nežnejšo, a popolnoma tipično aromo pšeničnih piv, kjer se znajde nekaj blagih začimb in zrele banane. Pivo je prav tako simpatično že na prvi pogled, kajti večja kremasta bela glava in izjemno motno, sončno rumeno-oranžno telo kar kličeta po požirku. Le-ta je veliko bolj drzen kot nam namiguje aroma - nekoliko citrusast za začetek, kar precej bananast v nadaljevanju, za konec pa še lepo začinjen in malenkost poprast, z nežnim pookusom za piko na i.

Pregl Weizen se tako po eni strani izkaže kot skorajda tipičen predstavnik bavarskih pšeničnih piv, a z malenkost bolj modernim značajem, kar ga naredi tudi bolj pitnega za tiste, ki jim pšenična piva morda niso najbolj ljuba.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → nisem ravno velik ljubitelj pšeničnih klasik, tako da se mi ta Maistrov precej dopade, ker je vseeno malo bolj citrusasto svež in lahkoten
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar